Voor wie?

Wilt u af van dagelijkse beslommeringen zoals de zorg voor de tuin en onderhoudsklusjes? Is uw huis te groot geworden of wilt u minder traplopen? Of bent u veel op reis? De Oldenborgh is vooral geschikt voor mensen vanaf 50 jaar die meer woongemak wensen.

  Jan & Petra

  Jan en Petra zijn net de 60 voorbij. Hun jongste is nu ook het huis uit en Jan gaat met pre-pensioen. Petra werkt drie dagen en soms werkt zij extra om dagen te sparen.

  “Petra kan nu enkele weken per jaar vrij nemen. We hebben een camper gekocht en trekken een paar weken per jaar door Europa. Een groot huis hebben we niet meer nodig. Wanneer we in De Oldenborgh zijn, komen onze kinderen vaak het weekend. Dan huren we een logeerkamer met eigen douche en toilet. Dat is voor die jongens ideaal. Soms gaan ze met me mee een rondje mountainbiken naar Austerlitz.”

  Jeanne

  Jeanne, meer dan 70 lentes jong, zat altijd in het onderwijs en heeft in haar leven veel voor anderen gezorgd. De laatste jaren werd de huishouding en de tuin haar te zwaar. Ook lukte het minder goed om de financiën bij te houden.

  “Ik vind het verschrikkelijk om steeds hulp te moeten vragen aan anderen. En mijn jongste zus is zelf ook erg druk.” Wel heeft Jeanne haar zaken graag op orde. “Bij De Oldenborgh wordt alles automatisch geregeld. En als ik straks meer hulp of zorg nodig heb, dan kan dat hier ook.”

  Jeanne wandelt elke dag door het Molenbos. Soms doet ze mee met jeu de boules op de baan naast het gebouw. Ze gaat regelmatig naar een voorstelling in het Slot of in Figi.

  Wim

  In zijn werkzame jaren heeft Wim altijd technische functies gehad. Hij vindt het prettig dat hij in De Oldenborg zijn gang kan gaan.

  “Ik hoef hier nergens aan mee te doen. Soms ga ik naar de hobbyruimte. Dan ben ik uren met iets bezig totdat het me lukt. Soms kom ik daar andere bewoners tegen, die ik met iets help. Dan praat je wat. Want sinds mijn vrouw er niet meer is, is het wel stil. Het is hier makkelijk om dingen te regelen. Mijn was wordt gehaald en gebracht en ik laat sinds kort ook een warme maaltijd bezorgen.”